2006-06-11

Aftonbladets råflirt med rasisterna

Inte nog med att Aftonbladet, efter Ungt Vals ytterst tveksamma ungdomsval och efterföljande resultat, publicerade ett antal totalt okritiska artiklar om Sverigedemokraterna, som inte gjorde annat än att ge rasisterna en ny plattform och ett utrymme som media inte borde ge dem. Artiklarna var faktiskt inget annat än propaganda, i Sveriges största kvällstidning.

Idag på "Belinda tafsar på makten" såg jag att Jimmie Åkesson, SD:s partiledare, var "Maktbubblare", vad det nu innebär. Men att ständigt ge rasisterna utrymme och plats att förklara hur "de inte är rasister" är att legitimera ett parti som anser att problemen i samhället beror på invandrare. Sverigedemokraterna är inget rumsrent parti! Aftonbladet verkar både tro det och vara beredda att aktivt jobba för att den bilden ska förmedlas. Osmakligt och jävligt obehagligt.


Ida Gabrielssons (ordförande i Ung Vänster) uttalande Rasismen ska bekämpas
Ung Vänsters förbundsstyrelses uttalande Inget utrymme åt rasisterna!

1 kommentar:

feffe sa...

jasså? rasismen ska bekämpas? börja då med er egen rasism! den kallas könsrasism och är tydligen väldigt utbredd i era kretsar? ALLA män är svin..ALLA män våldtar..män är DJUR ( er egen ordförande i kalix skrev det i en blogg)könsrasismen är hela tiden riktad mot svenska män förstås..inte en rad om gruppvåldtäkter som ökat lavinartat i de delar av sverige där vissa etniska grupper finns representerade? ni ska fan i mig inte kalla sd för rasister så länge ni slänger skit och spyor på den svenska mannen!