2006-01-12

Ett enat vänsterparti med allt annat än vänsterfiender

Vi är många som sett den helt absurda rapporteringen från Vänsterpartiets kongress och tänkt att förklaringen om "förnyare" kontra "traditionalister" inte blir mer sann bara för att media och Stig Henriksson med vänner upprepar det gång på gång.

Vänsterpartiet har en stor och stabil majoritet för att bedriva vänsterpolitik, både före och efter kongressen. Ett litet, men högljutt, fåtal tycker att en skattefinansierad välfärd och satsningar på en massa jobb inom den gemensamma sektkorn är förlegat. Åsikter som, naturligtvis, inte finner gehör i ett socialistiskt parti.

Att få det till att Vänsterpartiet är i den största krisen någonsin eller att kritiker kuppas bort och mobbas och gud-vet-allt är löjeväckande. I demokratiska processer har en politisk linje vunnit, en annan förlorat. Inget konstigt med det. Partimedlemmar som absolut inte kan ställa sig bakom de program och beslut som tagits gör bäst i att lämna partiet. För miljöpartiet eller diverse oheliga borgerliga allianser. Väl bekomme.


Läs Ali Esbatis Det naturliga steget

Inga kommentarer: