2006-04-03

Helt rätt

Jämställdhetsombudsmannen (JämO) kräver att Sverige ska dra sig ur fotbolls-VM, som främjar prostitution och slavhandel.

-Idrottsrörelsen har en våldsam kraft och inte minst fotboll. Den kraften kan man utnyttja för att visa att vi deltar inte i sammanhang som främjar slavhandel, säger han till SVT.
Fotbollsförbundet är inte alls pigga på att ta ställning mot att kvinnor kränks och säljs helt lagligt. Det är ingenting som bara sker under sommarens VM, men med tiotusentals tillresta män kommer det att få enorma konsekvenser. Bordeller och hallickar kommer att håva in ofattbara summor på att sälja kvinnor och tjejer. Slavhandel helt lagligt och med svenska fotbollsförbundets tysta medgivande. Heja JämO!

2 kommentarer:

Elisabeth Biström sa...

Såg på SVT Morgon imorse, ett gubbgäng som upprörde sig. "Varför ska idrotten alltid behöva ta första smällen" undrade en av dem. Reality check- det är nog tjejerna som tar första smällen.

Jenny Grannas sa...

Ja, stackars gubbar då. Nej, men allvarligt, jag kan jämka mig med Vänsterpartiets linje i det hela, men det är jävligt bra att det finns nån gubbe/JämO som törs ta upp frågan och uppmana till bojkott av det hela.