2006-07-16

Fördöm Israel!

Befolkningen i Palestina bestraffas ständigt för vad olika organisationer gör. Eller för vilken ledning de har valt för sitt land. En av världens starkaste miltära makter krossar en befolkning i totalt underläge med murar och blockader, bomber och psykisk terror.

En vanlig dag i Palestina, innan det här övergreppet; En mur delar landet. Folk tar sig inte till jobbet, till skolan, till sjukhusen eller till släktingar. Vägnätet är redan kraftigt beskuret med otaliga vägspärrar där palestinska medborgare trakasseras.

Nu straffas civilbefolkningen i Palestina och i Libanon hårt i påstådda självförsvarsbombningar. Bombningar mot vägar, broar, sjukhus, skolor och elförsörjningen och arresterande av folkvalda är allt annat än självförsvar. Man går in för att krossa infrastrukturen och skrämma folk från att så mycket som tänka tanken om ett fritt Palestina.

Våldshandlingar utförda av en militärt dominerande stat kan aldrig jämställas med de utförda av små motståndsgrupper. Bomber mot raketer, stora stridsvagnar mot kalachnikovs.

Det är dags för den svenska regeringen att ta ställning för det palestinska och libanesiska folkens rätt till självbestämmande. Det är dags att ta ställning mot Israels agression!

---------------------------------------------------------------------------------

Ung Vänsters ordförande Ida Gabrbielsson: Israel måste fördömas!
Amnesty: Attackerna mot civila måste upphöra
Palestinian General Delegation: Statement issued by the Palestinian General Delegation - Stockholm

Inga kommentarer: