2006-11-20

Bosättare i Hebron misshandlade Ung Vänster-medlem

Tove Liljeholm, representant för International Solidarity Movment och Ung Vänster, fick igår erfara hur det vardagliga livet är för de palestinier som bor i Hebron. Våld från bosättare och militär är vardag. Israels för en rasistisk och människofientlig politik och omöjliggör en hållabr fred.

International Solidarity Movment är en organisation som genom icke-våld bekämpar den israeliska ockupationen och hjälper palestinier i de ockuperade områdena, bland annat genom att agera mänskliga sköldar. Tove Liljeholm och Seluah Alsaati, båda från Ung Vänster Storstockholm, och att antal andra människorätts-arbetare följde en grupp palestinska barn hem från skolan för att skydda dem från just bosättarna. När de gick genom check-pointen Tel Rumeida omringades dom av ett hundratal agressiva bosättare som började spotta på dem och skrika "Vi dödade Jesus - vi ska döda er också!". Efter ett tag krossade en av männen en flaska i ansiktet på Tove, som föll blödande till marken med brutet kindben.



Senare fick hon identifiera de som attackerat henne, vilket hon gjorde. Männen togs in i polisbussen. Polisen släppte dem nästan direkt, utan att ens ha tagit deras namn.

Det som har hänt är fruktansvärt. Vi fick idag ta del av det oerhörda förtryck och dom trakasserier som riktar sig mot palestinier och alla dom som står upp för palestiniernas rättigheter.

Seluah Alsaati, ordförande Ung Vänster Storstockholm


Läs mer:
http://seluah.blogspot.com/
http://palestinatur.blogspot.com/
http://www.palsolidarity.org/main/
http://www.ungvanster.se/template/arkiv/?pressID=1075
http://www.expressen.se/index.jsp?a=758909

2 kommentarer:

feffe sa...

skrattar...ja är man världsförbättrare så får man ta konsekvenserna!

Anonym sa...

Hon visste väl hur läget va i Hebron? Och åka dit och agera mänsklig sköld.. Tyvärr är det som det är där just nu, men då får hon väl fan skylla sig själv.