2007-08-30

Sinnessjukt!!

Vad i helvete ska egenligen krävas för att man som tjej ska bli trodd i ett våldtäktsmål? Nu har "Stureplansprofilerna" blivit friade i brist på bevis, IGEN. En tjej med ett söndertrasat underliv och hennes berättelse är tydligen inte värt ett skit! När det inte är bevis, ska tydligen offrets sexliv med sina expojkvänner ge en fingervisning om hon gillar att bli penetrerad så hennes underliv är i trasor, så hon sen knappt kan sitta eller gå på toa. Polisen har på allvar ringt hennes expojkvänner som en del i utredningen..

Hade förhör med de misstänkta gärningsmännens ex ens kommit på fråga så hade det i alla fall varit intressant för utredningen. Om han tvingat sig på henne någon gång, hur HAN beter sig på krogen, etc. Vad offret haft på sig, eller hur och med vem hon haft sex med tidigare har ingen som helst betydelse, utan är bara ett sätt att underminera hennes trovärighet och försöka stämpla henne som hora.

Polisen har frågat hur hon är i sängen och vad hon gillar bäst. Om det är oralt, vaginalt eller analt. Sen har de frågat vad hon brukar ha på sig när hon går på krogen.


Relevansen i det..?

1 kommentar:

Unknown sa...

Usch. Det är sånt här som får mig att önska att jag vore klar med juristutbildningen jag ska påbörja på måndag. Inte för att jag vet om det skulle hjälpa, men det är ju lätt att inse att det finns mycket att jobba med inom området. HOppas tjejens kompis faktiskt ringer utredande polis och ber om svar på varför de ringer hennes ex, men inte killarnas. Och sedan publicerar svar också på varför det är relevant vad hon "brukar ha på sig på krogen". tror det är svårt att svara åtminstone på det senare utan att faktiskt kunna bli åtalad för nån form av sexuellt trakasseri. Sammanfattningsvis: USCH!