2006-02-26

GUUULD!!!

Herrkronorna har alldeles nyss vunnit OS-guld i matchen mot Finland! Det var en jämn match, och även om Finland tog ledningen i första perioden var jag övertygad om att det gick mot ett svenskt guld. Största hockeyguldhjälten under hela OS måste vara målis Lundqvist som släppt in en del onödiga mål men som var den stabilaste av murar när det verkligen gällde, inte minst de 30 sista sekunderna i finalen.

Att möta just Finland i final tror jag väcker blandade känslor bland hockeypubliken i Sverige. I alla fall kanske bland oss Finlandssvenskar eller Sverigefinnar. Å ena sidan finns en speciell grann-konkurrens som är riktigt hård. Å andra sidan HAR Finland ett bra hockeylandslag som gärna får vinna OS-guld.. så länge inte finalen står mot Sverige.

Den stor
a medaljutdelningen tror jag ger svensk idrottsrörelse en rejäl skjuts framåt. Efter damkronornas helt underbara turnering hoppas jag att damhockeyn får större uppmärksamhet, bättre förutsättningar och lika mycket resurser som herrhockeyn. Även på damsidan i Tre Kronor är det målisen som ska ha lite extra creds. Kim Martin har varit hur stabil som helst i målet. Bara sexton år gammal! Jävlar..


Jättegrattis också till Lina Andersson från Piteå Alpina som sprintade hem det första svenska guldet i Turin!

Inga kommentarer: